Forside
News/nyheder
Galleri 1
Galleri 2
Hvad er kunst
Meningen
Biografi
Kontakt

 

Jan Laurberg List

JLL blev født i Svendborg i 1940. En barndom ved, i og på Svendborgsund prægede opvæksten. Med en bedstefar der var en skipper på hans egen 3-mastede skonnert fra Marstal og aner der var hvalfangere på Grønland, var vandet JLL´s naturlige element. Han fik sin første båd som 6 årig og brugte hele det sydfynske øhav som sin tumleplads.

Naturens skiften på havet og glæden ved at tegne og male gik op i en højere enhed og blev opmuntret af en inspirerende lærer.

JLL solgte sit første billede som 8 årig. Det blev købt af lægen under et sygebesøg hos familien.

JLL er uddannet som maskinarbejder, skibsmaskinmester, Teknikumingeniør og HD i Afsætningsøkonomi. Det førte til stillinger i erhvervslivet som leder indenfor marketing og salg, strategi og udvikling samt produktion, miljø og laboratorier.

JLL har i hele karriereforløbet bevaret interessen for at fordybe sig, hvad enten det f.eks. drejede sig om motiverende samarbejdsformer, om at tegne og male eller om at filosofere over tilværelsens mange forskellige ”ansigter”.

Interessen for filosofi og for menneskers adfærd førte over en periode på 10 år til en debut som forfatter. Bogen ”Meningen med livet” udkom i 2003.

På basis af bogen holder JLL foredrag om bogens emner, der også omfatter kunstens betydning i menneskers tilværelse.

JLL er elev af maleren Steen Løgstrup. Steen Løgstrup, der er uddannet på Kunstakademiet, har atelier i Troense på Tåsinge

JLL er formand for Kunstnersammenslutningen Gribskovmalerne, medlem af Kunstrunden Nordsjælland og medlem af Kunstværkstederne i Helsinge.

Forside